Praktikák

2023.05.01. 16:50

A mézet érdemes egész évben hűvös helyen tartani

A méznek minden cseppje arany, fontos, hogy a romlástól megóvjuk.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

Ennek érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) különböző praktikákat tett közzé, a Maradék nélkül program keretében. Javasolják, hogy tároljuk a mézet hűvös – nem túlzottan hideg – , fénytől védett helyen, egy jól záródó üvegben. Ha mégis bekristályosodik, az nem jelenti azt, hogy megromlott, vagy cukrozták, hamisították.

– Jellemzően azok a mézek kristályosodnak könnyebben, amelyekben több a glükóz, mint például a repcemézben, ami akár a pergetést követően 2-4 héten belül bekristályosodhat

– emelte ki a Nébih.

A kristályos mézet felhasználhatjuk süteményekbe vagy ki is olvaszthatjuk gőz felett, illetve meleg vízbe állítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában