Mathias Corvinus Collegium felhívása

2023.05.04. 17:03

A robotok világával ismerkedhettek a paksi diákok

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja a következő, 2023-24-es tanévre, így ehhez kapcsolódóan több nyílt napot szervez a régióban.

Ábrahám-Gazsó Rita

A robotok világával ismerkedhettek a paksi diákok - illusztráció

Forrás: Shutterstock

A sorozat szerdán Pakson indult, ahol a Csengey Dénes Kulturális Központ Nagyklub termében egy interaktív napra várták az érdeklődő szülőket, pedagógusokat és gyermekeket. A másfélórás foglalkozás a program rövid bemutatásával kezdődött, majd a diákok Vecsei Ákos oktató segítségével egy izgalmas témával, a robotok világával ismerkedhettek. A diákok a mobil applikációk segítségével irányítható robotokat építettek az egyszerű mozgó változatoktól az infravörös érzékelővel ellátott típusokig. A gyermekek a foglalkozás során nem csak informatikai ismeretekkel gazdagodhattak, a környezettudatos szemlélettel is ismerkedhettek, ugyanis a robotok újrahasznosított háztartási hulladékokból készültek. 

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja ingyenes iskolai képzési lehetőséget kínál azon diákok számára, akik az új tanévben kezdik meg a felső tagozatot, azaz szeptembertől 5. osztályba lépnek. A gyermekek hétvégi foglalkozásokon, nyelvórákon, nyári táborokban vehetnek részt, ahol szakképzett oktatók segítségével az iskolai tananyagon túlmutató képzések várják őket. Az izgalmas témák között szerepel egyebek mellett a robotika, drónok világa, az egészségügyi- és a pénzügyi tudatosság, a színház világa, a csillagászat, de lesznek kísérletek is.

A foglalkozás-sorozat jövő kedden délután két turnusban a tamási Würtz Ádám Általános Iskola aulájában, majd május 15-én délután Bonyhádon, a Perczel Kúriában folytatódik, majd június 1-jén zárul az MCC szekszárdi képzési központjában, a gyermekek valamennyi helyszínen látványos természettudományi kísérletekkel ismerkedhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában