Podcast

2023.05.07. 14:00

Válts életmódot! Na de hogyan?

Mai világunkban divattá lett az életmódváltás, az étkezésünk és mozgásunk megreformálása, hiszen az egészséges életmód nem csak a plusz kilók leadásáról szól.

Tóth Tímea

Keinráth Henriettával beszélgettünk legújabb podcast adásunkban

Forrás: teol

Az egészségesebb étkezéssel és a vele társított mozgáskultúrával javulhat állóképességünk, csökkenhet a betegségek kialakulása. Testünk egészségi állapotát a legközvetlenebb módon a táplálkozással tudjuk befolyásolni. Egészséges táplálkozás során figyelnünk kell a helyes minőség mellett a mennyiségre is. Helyezzük előtérbe az ásványi anyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag hüvelyesek, diófélék, teljes kiőrlésű gabonák, zöldség- és gyümölcsféléket étrendünk kialakításakor.

Köztudott, hogy a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás áll a legtöbb problémánk mögött. Épp emiatt, egészséges életmódra való átálláskor legalább heti 2-3 mozgást ajánlott beiktatni, mivel létfontosságú az egészség megőrzése szempontjából. Ilyenkor érdemes egy edző segítségét is igénybe venni, hiszen ő tudja leginkább személyre szabottan megállapítani a szükséges mozgásformát és intenzitást.

Mai beszélgetésünkben Keinráth Henrietta, fitness és aquafitness edző, életmód tanácsadó, szaunamester, valamint a FitVit 4 Ever egyesület elnöke lesz segítségünkre abban, hogy mit, mikor és hogyan együnk, valamint milyen mozgásformát érdemes választanunk.

A korábbi beszélgetések ide kattintva találhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában