Nyári táborok

2023.07.25. 14:51

A jó csapat és az összetartozás élménye teszi feledhetetlenné

A diákévek elképzelhetetlenek nyári táborok nélkül. Így van ez jól, hiszen emlékeimben kutatva még most is elevenen él bennem annak a két hétnek az izgalma, mely Vaskúthoz köt, ahol a nyár közepén éppen barackot szedtünk.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Emlékszem, vonattal utaztunk, és valamelyik rosszcsont az odaúton meghúzta a vészféket, amiből lett nagy ribillió. Majd a táborba érve, a diákok felügyeletével megbízott jóképű orvostanhallgatóba sok lány szeretett bele, és egymást váltva vonultunk a betegszobára, természetesen színlelt problémákkal.

Akkor nem volt ennyi tábor, mint most, amikor a szülők a bőség zavarától szédülten kapkodják a fejüket, hogy melyiket is válasszák. Egyesületek, magánszemélyek, cégek, vállalkozók kínálnak sokat ígérő lehetőségeket gyerekszerető pedagógusok felügyeletével.

Szülő legyen a talpán, aki könnyedén eldönti, hogy a gyerekre hallgasson-e – tök buli, a Pisti is odamegy –, és kifizesse a csak Pistiék pénztárcájához mért borsos árat, vagy inkább saját élményeiből merítve megpróbálja rábírni a gyereket egy egyszerűbbnek ígérkező táborra.

A szülő legtöbbször hiába meséli, milyen klassz volt a reggeli torna, a tábortűz, a vetélkedő, mert fanyalog a gyerek és inkább egy megfizethetetlen lovas-informatikai vagy túlélőtáborról álmodik. Ő még nem érti, hogy a nyaralást nem a hangzatos reklám és az érte kifizetett pénz, hanem a lelkes tanárok, a jó csapat és az összetartozás élménye teszi feledhetetlenné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában