Lecsó nélkül nincs nyár

2023.07.22. 17:11

A magyar konyha egyik legnépszerűbb étele

Picivel drágábban készülhet az idei lecsó, mivel a kihagyhatatlan alapanyagok, a paradicsom és a paprika kevéssel többe kerül mint tavaly.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Sokan attól féltek, hogy a paradicsom és a paprika ára az egekben lesz. A mostani árakat látva kijelenthetjük, hogy csak minimálisan drágább a paprika és a paradicsom az előző szezonhoz képest. A különbség 10-50 forint körül alakul kilónként tavalyhoz képest. 

A paradicsomok közül javarészt szigetvári kapható a pécsi vásárcsarnokban, melynek a kilós ára 450 forinttól kezdődik, illetve a másik a mórahalmi, ami csak kevéssel kerül többe a baranyai társánál. Láttunk különleges paradicsomokat, papalettót, briosot, vagy említhetjük még a bivalyszív paradicsomot, amely nagyon mutatós. Erre azt mondják, hogy egy tipikus mediterrán paradicsom, amely ízletes és lédús.

A lecsó gyakorlatilag a magyar konyha egyik legnépszerűbb étele. Leggyakrabban rizzsel, tarhonyával, tojással vagy szalonnával, kolbásszal készítjük el, de spagettit is készíthetünk belőle, illetve a krumplis tésztát is megízesíthetjük vele.

További ötleteket a Bama.hu oldalon talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában