Legfőbb kincsünk

2023.07.11. 11:13

Aki beszállt a mókuskerékbe, az csak nagyon nehezen tud kiszállni

Egyre gyakrabban tartanak egészségnapot a vármegye különböző településein. Vércukrot, vérnyomást mérnek, van, ahol emlőrák- vagy prosztatarákszűrést is végeznek. Az sem ritka, hogy az egészségnapot valamelyik kozmetikai cég támogatja. 

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Jó, hogy vannak ilyen rendezvények, és akad olyan cég, amelyik szponzorálja az egészségre nevelő programokat, mondta az előadások szünetében az egyik szekszárdi orvos, aki a praxisában rendszeresen találkozik olyan esetekkel, amikor már a beteg menthetetlen. Hazánkban ugyanis az elmúlt években nem csökkent, hanem emelkedett a daganatos megbetegedések száma, férfiak, nők ezrei halnak meg évente rákban. Szakemberek szerint ennek a környezeti ártalmakon túl rengeteg más oka van.

Az emberek túlhajtják magukat, keveset pihennek, nincs idejük kikapcsolódni, sportolni. Nem figyelnek szervezetük jelzéseire, mindig rohannak, rendszertelenül étkeznek, reggel éhgyomorra kávét isznak, hogy felébresszék fáradt szervezetüket, este pedig nyugtatót szednek be, hogy aludni tudjanak. Ráadásul a stressz oldásaként cigarettáznak és isznak.

Aki beszállt a mókuskerékbe, az csak nagyon nehezen tud kiszállni. A vészcsengő csak akkor szólal meg, amikor már nagy baj van. Ilyenkor mindenki mindent hajlandó lenne feláldozni. Nem sajnálja a pénzt szakorvosokra és sarlatánokra sem. Ezért lenne fontos, hogy amíg még nem késő, addig figyeljünk a legfőbb értékünkre, az egészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában