Etikett

2023.08.12. 12:23

Bejelölhetlek?

A közösségi média sokakból kétes érzéseket vált ki.

Farkas Eszter

Pozitív és negatív oldala is van a közösségi médiának (Illusztráció: Shutterstock)

Egyrészt szuper, hogy az ember a barátait könnyen megtalálja, vagy megoszthatja az élményeit, ugyanakkor ott a negatív oldal is, és ebben az esetben a felsorolás bizony hosszabbra nyúlik. Ebbe nem is mennék bele, hiszen litániát lehetne róla írni. 

Egy apró észrevételem van csupán, mégpedig, hogy sokan nem tudják jól használni a webes felületeket. A teljesség igénye nélkül az egyik kedves barátnőmmel összeállítottunk egy kis etikettet ezzel kapcsolatban. A négy legfőbb pont, amiket a „nem illik” kategóriába soroltunk, a következők voltak: az egyik legidegesítőbb talán, ha a másik megkérdezése nélkül töltenek fel olyan felvételt, amin az illető szerepel. Mi sem szeretnénk viszontlátni az arcunkat, amikor nem éreztük jól magunkat. 

Az intim fotókra nem mindenki kíváncsi, vannak dolgok, amelyek csupán két emberre tartoznak. Ugyanígy a gyerekekről is csínján osszunk meg dolgokat, hiszen mi sem örültünk volna, ha a múltban a szüleink mindenféle lüke momentumot feltöltöttek volna rólunk. A személyes kedvencemet utoljára hagytam, ez az ismerősnek jelölés. Necces kérdés, hogy mennyi idő után érdemes valakit bejelölni. Mondjuk egy-két találkozás után, véleményünk szerint nem illik jelölni senkit, kivéve, ha azt előre megbeszéltük. Arról nem beszélve, hogy olyan személyt bejelölni, akivel még soha nem is beszéltünk, szintén otromba dolog. Persze mindez csak a jéghegy csúcsa, amin érdemes lenne sokaknak elgondolkodnia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában