TV-ajánló

2023.08.16. 13:21

Freddy vs Jason

Farkas Eszter

A kép illusztráció.

A borzongás éjszakái 

A Rémálom az Elm utcában vagy a Péntek 13 kultikus horrorok címeit meghallva már feláll az ember hátán a szőr. Ki ne emlékezne a két mániákus gyilkosra, akik nemcsak Amerikát, de Európát is évtizedeken át rémisztgették a mozivászonról. A Freddy vs Jason című film pedig ezt a két jómadarat hozza össze. 

A főszereplőkön kívül a többi karakter tulajdonképpen szinte semminek mondható – nincs mit szépíteni – csak azért szerepelnek a filmben, hogy kinyírják őket. A film sztárja Robert Englund újra bravúrosan ismétli meg a velejéig romlott Freddy Krueger szerepét, egyébként nincsenek nagyon emlékezetes alakítások. Igazi klisék a bögyös, duzzogó lányok és részeg gimis srácok, akik sikítoznak, üvöltöznek és menekülnek, míg csúf véget nem érnek. A sztori alapfeltevése, hogy egy hatalmas összeesküvés eredményeként Freddy-t elfelejtette az Elm utcában felnövő legújabb generáció. Ahhoz, hogy visszanyerje erejét és újabb rémuralomra törhessen, vissza kell szereznie hírnevét. Mivel az álomvilágból képtelen bármit is tenni, Freddy felébreszti Jason Voorhees-t és manipulálja, hogy rajtaütésre induljon Freddy régi lakhelyére. A mozi végén a filmtörténelem két legfélelmetesebb fickója küzd meg egymással, természetesen sok-sok vérengzéssel egybekötve, és nem tudni, ki nyer és ki veszít. 

Freddy vs Jason, AMC , 22.30
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában