Skif

2023.08.17. 17:59

Okosan sátoroznál? Mutatjuk a megoldást

Hogy mi az a skif? Első ránézésre egy kompakt utánfutó, ami aztán pillanatok alatt négy-öt négyzetméteres lakájos sátorrá varázsolható, szóval egy mozgó kis fészek.

Teol.hu

Fotó: RETRO MOBIL

Kicsit kevesebb mint a lakókocsi és kicsit több, mint a sátor – írja a bama.hu. Egyre többen használják az alkalmatosságot. Aki kedveli a sátorozást, az két megoldás közül választhat. Vagy felhúz egy több szobás hatalmas monstrumot – a németek, hollandok például kis virágoskertet is kialakítanak körülötte –, vagy a sok helyváltozás híve, s akkor könnyen készre alakítható sátorral próbálkozik. Előbbi nagyon kényelmessé tehető, de helyhez kötött, utóbbi csak az alvásra jó, viszont naponta gyorsan újraépíthető. S van az út a kettő között, a skif, mely előre kialakított elemekkel fix beépítéssel közepes méretben igen gyorsan le és felhúzható, sőt az altalaj keménységétől sem kell ilyenkor tartani. Egy utánfutóra szerelt sátor, mely vonóhorgos autóval bárhová elvihető, és a szett összecsukva a nyaralási csomagok jó részét is tárolja.

Bérelni skifet naponta 2500-3000 forintért, használtat vagy újat venni pedig 50-500 ezer forintért lehet.  Tudni kell, hogy manapság a camping fele annyiba sincs, mint mondjuk egy apartman. Másrészt Nyugat-Európában minden turistalátványosság közelében található sátortábor, ahol a kocsi parkolása is megoldott, másnap pedig az utánfutó nélkül vígan beautózhatunk a városba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában