Csatlakozz!

2023.10.22. 13:00

Figyelemfelhívó sétát rendeznek az emlőszűrés népszerűsítésére - videóval!

Az emlőszűrés népszerűsítésére szervez figyelemfelhívó sétát jövő szerdára, azaz 25-én 16 órára a Tolna Vármegyei Kormányhivatal.

Gazsó Rita

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A sétához és a programokhoz bárki csatlakozhat – jelezték a szervezők. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A kétévente elvégzett mammográfiás emlőszűrés ugyanis lehetővé teszi a rákmegelőző állapot vagy a daganatos elváltozás igen korai felismerését. A korán felismert elváltozás pedig eredményesen gyógyítható.

A szerdai séta tehát 16 órakor indul a Garay térről, a szobortól, ahol 15.45-től lehet gyülekezni. A menet célpontja a Béla király tér, a Vármegyeháza, ahol a séta célbaérését követően köszöntők, zenei műsor kezdődik. A Vármegyeházán egyébként 15-17 óra között egészségügyi állapotfelmérő és információs standok várják majd a résztvevőket.

Az érdeklődők tájékozódhatnak az emlőszűrésről, megtanulhatják az önvizsgálat lépéseit, részt vehetnek testállapot felmérésen, vérnyomás- és véroxigén mérésen és megismerhetnek egyéb, az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat.

A séta napján a szekszárdi kórházban található Emlőszűrő Centrum hosszított nyitvatartással, 19 óráig fogadja az érdeklődőket, amelyre az interneten, a MaMMa Zrt. honlapján a bejelentkezés gombra kattintva vagy a 06 21 350 038-as telefonszámon lehet jelentkezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában