Odafigyelnek egymásra

2023.10.05. 15:22

Kettős születésnapot ünnepeltek

Születésnapokat ünnepelt nemrég a Lengyeli Nyugdíjasok Érdekszövetsége.

Szeri Árpád

Tortát is kapott születésnapjára a 90 éves Keszler Ádámné Terike néni (Beküldött fotó)

Dr. Tóth Györgyné, a civil szervezet elnöke elmondta, hogy két alapító tagot köszöntöttek meg. Köztük volt a 95 éves Varga Péterné Margit néni, Lengyel község legidősebb lakója. Ugyancsak a legidősebb korosztályt képviseli a 90 éves Keszler Ádámné Terike néni. Ünneplésük a nyugdíjas klubban virággal, gyönyörű és nagyon finom tortával, verssel, énekszóval, illetve meghitt beszélgetéssel zajlott.

De nemcsak az élőlényeknek lehet születésnapjuk. Kisvejkén éppen egy esztendeje alakult meg a nyugdíjas klub. Azzal a céllal, hogy tartalmasabbá tegyék a nyugdíjas hétköznapokat, szépítgessék Kisvejkét, közkedvelt programokat, ünnepi alkalmakat szervezzenek a faluban.

– Kisvejkével korábban is összefonódott a sorsunk – mondta el lapunknak dr. Tóth Györgyné. – A környező településeknek, Kisvejkének, Závodnak, Mucsfának, Lengyelnek közös igazgatása volt, Lengyel és Kisvejke gyermekei az előbbi település iskolájába jártak. A létesítmény felújításához  a közös téesz komoly segítséget nyújtott. Mindezek után érthető, hogy mi, lengyeliek meghívást kaptunk a Kisvejkei Nyugdíjas Klub első szülinapjára.

El is mentünk, az ünnepi délután verseléssel, énekszóval, kulturális vetélkedővel, ügyességi játékokkal és finom lángos evéssel telt el. Ezek a programok ugyan nem világraszóló dolgok, de az együtt töltött, kellemes percek az ünnepeltek szemébe könnyeket csaltak, és mindannyiunk szívébe örömet hoztak.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában