Recept

2023.10.29. 19:00

Tök jó ez a recept!

Az ősszel együtt megérkezett a tök-szezon is.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

A kedvelt őszi terményből sütőtök leves és a sült tök készül a leggyakrabban, pedig lehet másként is elkészíteni. Érdemes megkóstolni például a fűszeres rántott tököt.

Hozzávalók 4 személyre előételként, 2 személyre főételként: 1 db zsenge főzőtök (kb. 50 dkg), 1 teáskanál só, 2 db tojás, ó, 2 csapott evőkanál liszt
3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál szezámmag, 1 teáskanál őrölt rozmaring, frissen őrölt bors ízlés szerint, olaj a sütéshez. A tálaláshoz: tartátmártás.

Elkészítés: A tököt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd 1,5 cm vastag félkörökre daraboljuk. A szeleteket meghintjük sóval, majd 10 percet állni hagyjuk. Közben előkészítjük a bundázás kellékeit. A lisztet tálba szórjuk, a tojásokat kissé felverjük. A zsemlemorzsát a szezámmaggal és a fűszerekkel alaposan elkeverjük. A tökszeletekről eltávolítjuk a felesleges nedvességet, lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd több részletben kisütjük a tökszeleteket. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd forrón, tartármártással kínáljuk. 

Forrás: mindemegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában