Tökúsztatás

2023.11.05. 19:30

Egy óriástökben csónakáztak a halastavon

Keresztes Martin 270 kilós óriástökéből ismét hajót faragtak szombaton délelőtt és a bőszénfai tavon vízre bocsátották – számolt be a sonline.hu.

Teol.hu

Fotó: Muzslay Péter

– Először kicsit vágj, aztán szép lassan szélesítsd a kört – hangzott az ukáz, mikor elkezdték faragni a gigatököt. Sántosról Bőszénfára egy teherautó szállította a 270 kilós növényt, utána erőgép vitte a tópartra, ahol  szakavatott kezek gyakorlott mozdulatokkal folytatták a munkát. Keresztes Martin gigatökét egy raklapra helyezték és a tóparton összesereglett nézők fotókon, videókon örökítették meg a látványosságot. A munkában Pohner Attila sántosi polgármester és Molnár Tamás is segített. 

– Ilyet nem mindennap lehet  látni, a kisfiúknak, kislányoknak is nagy élmény – mondta Hetei Bernadett, aki gyermekeivel érkezett Bőszénfára. A helybelieken kívül cserénfai és sántosi érdeklődők is ellátogattak, több mint 60-an vettek részt a második tökúsztatáson. Egy középkorú férfi szerint nagyot alakítottak a hajóépítő mesterek, az apróságok alig várták, hogy már  a tóparton elsőként ülhessenek a tökhajóba. 

A teljes beszámolót itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában