Hajdan

2023.12.10. 10:22

A jó útra tért tékozló fiúk esete

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

50 ÉVE a szekszárdi és a paksi IBUSZ Utazási Iroda a Tolna Megyei Népújság 1973. december 12-i számában közzétette 1974. évi külföldi társasutazásai ajánlatait. A kínálati listán Ausztria, Bulgária, Csehszlovákia, Franciaország, Görögország, Jugoszávia, Lengyelország, a Német Demokratikus Köztársaság,  Olaszország, Románia, Spanyolország,  a Szovjetunió és Törökország egyaránt szerepel. Az egzotikumot Egyiptom, Kuba, Libanon és Szíria jelenti. Érdekességképpen: a tizenegy napos, nyár eleji autóbuszos olasz körút egy személy számára 7200 forintba került.

50 ÉVE a jó útra tért tékozló fiúk esetét ismertette a Tolna Megyei Népújság 1973. december 13-i száma. Régebben egy cikk arról számolt be, hogy Dombóváron a lakótelepen egy galeri különböző károkat okozott. „Ezt a galerit Vidóczy László, a városi tanács elnöke összefogta, beszervezte társadalmi munkaakcióba. Kilátásba helyezett egy klubot, ahol a társaság a szabad idejét hasznosan eltöltheti. Mindenki szíwel-lélekkel részt vett a munkában. Meg is volt a jutalma. A fiatalok egy részét a vadászati világkiállításra, más részét Komlóra, a Komló-Crvena Zvezda labdarúgó-mérkőzésre vitte el a tanács gépkocsija.”

50 ÉVE „nyuszi-bált rendezett a szekszárdi halászcsárdában a Mecsek Kisállattenyésztő Szakszövetkezet” – adott hírt az akkoriban újszerű kezdeményezésről a Tolna Megyei Népújság 1973. december 12-i száma. „A szövetkezet szekszárdi és környékbeli tagjainak ez volt az első ilyen családias összejövetele. A mulatság nem kevés haszonnal is járt, mert tapasztalataikat is kicserélhették a főként nyúltenyésztéssel foglalkozó bálozók. Az éjféli tombola főnyereménye két német ezüst anyanyúl volt, melyek értéke 600-600 forint.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában