Adventi vásár

2023.12.18. 19:30

A karácsony előtti utolsó hétvégén is sokan látogattak ki az adventi programokra

Advent harmadik vasárnapján ismét színes ünnepi programokkal várták a helyieket, amelyre szép számmal ki is látogattak a helyiek és környékbeliek egyaránt Tamásiban.

Gazsó Rita

Ismét megnyitotta kapuit a kézműves vásár, és zenés programok is voltak Tamásiban (Fotó: Tamási Művelődési Központ )

Délután ismét megnyitotta kapuit a kézműves vásár, az ételt, italt árusító pavilonok, a művelődési központ előterében zajló kézműves foglalkozáson pedig az ajándéktárgyakon túl a karácsony elmaradhatatlan ételét, a mézeskalácsot készíthették el a programon résztvevő gyerekek.

A szabadtéri színpadon a Würtz Ádám Általános Iskola Énekegyüttese, Gulyás Ildikó művészeti vezetésével karácsonyi énekekkel szórakoztatta a térre látogatókat, majd a Pántlika néptáncegyüttes különbözö korosztályú csoportjainak adventi műsorát láthatta a közönség. A műsort Kissné Kecskeméti Eszter, az együttes művészeti vezetője állította össze, citerán közreműködött Gulyás Ildikó és Kiss Alfréd  – számolt be a Tamási Művelődési Központ. 

A tér körszínpadán álló nagy adventi koszorún Tamási város polgármestere, Porga Ferenc, a német és francia testvérvárosok polgármestereivel együtt gyújtotta meg a harmadik, rózsaszín gyertyát. Az est további részében a hazai könnyűzenei élet kiváló képviselői, Balássy Betty és Varga Feri ismert slágerekkel, karácsonyi dallamokkal zárta az adventi programsorozatot.

Advent utolsó vasárnapja az idei évben december 24-re, szentestére esik, amit már mindenki a szeretteivel ünnepel, így ezen a napon az előző hetekben élettel, programokkal teli rendezvénytér is elcsendesül és felgyullad a szeretet gyertyája a város óriási adventi koszorúján. Az adventi időszakban zajló programsorozatot december 31-én, egy szilveszteri batyús bál zárja a Foursz zenekarral és óévbúcsúztató tüzijátékkal, amelyről bővebben a művelődési központban kaphatnak információt az érdeklődők. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában