Csúszka

2023.12.17. 11:30

Megnyílt a KéptárKori, várják a téli sport kedvelőit – galériával

Megnyitott Pakson az új, a korábbi képtár épületében kialakított műjégpálya, amely várhatóan január végéig fogadja majd a téli sport szerelmeseit.

Gazsó Rita

Megnyitott Pakson az új, a korábbi képtár épületében kialakított műjégpálya

Fotó: Molnár Gyula

Hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit a csaknem 300 négyzetméteres korcsolyapálya a Paksi Képtár épületében pénteken, az esti órákban. A pályát 17 órakor vehették birtokba a korcsolyázók, a megnyitón fellépett a Tücsök Zenekar, majd Jégdiszkóval folytatódott a program. Az eseményen részt vett Szabó Péter is. Paks polgármestere és az általa megkérdezett szakértők szerint a jég minősége kiváló. Az első napon díjtalan belépéssel várták a téli sport kedvelőit. 

A jegyárak egyébként a későbbiekben is jelképesek lesznek, külön hétköznapi, hétvégi és egésznapos belépőt is válthatnak. Ezek árairól a paksi műlyégpálya közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. A fenntartók arra is gondoltak, aki nem rendelkezik saját korcsolyával: ezért a helyszínen korcsolyabérlés lehetséges. A létesítményben emellett büfé is üzemel. A pálya várhatóan legalább január végéig nyitva tart, minden nap 8-12, 13-16 és 17-22 óráig. Az üzemeltetők jelezték, hogy a szünetek a jég karbantartása miatt szükségesek. 

A fenntartó több fontos szabályra is felhívta a figyelmet. Így például arra, hogy a jégpályát mindenki csak saját felelősségére, rendeltetésszerűen használhatja, azon egyszerre maximum 120-an tartózkodhatnak, akiknek a balesetek elkerülése miatt az óra járásával ellentétes forgalmi iránynak megfelelően kell haladniuk. A szabályok szerint a szolgáltatást 10 év alattiak csak felnőtt kísérővel vehetik igénybe, a jégfelületére be és kilépni pedig mindenki csak a kijelölt ajtón keresztül tud, a palánkon átmászni tilos. 

A pálya jégfelületén korcsolyaoktatás is történhet, amely nyitvatartási időben megkülönböztető eszköz használata mellett, bolyával kijelölt területen lehetséges. A KéptárKori üzemeltetői felhívták a figyelmet arra is, hogy a jégpályán található padokon elhelyezett tárgyakért, csomagokban, ruhákban lévő pénzért, értékcikkekért felelősséget nem vállalnak. A pályahasználók egyébként a belépéssel ahhoz is  hozzájárulnak, hogy Paks város és az üzemeltető média felületein, etikát nem sértő fotók, videók jelenjenek meg róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában