Szaloncukor

2023.12.16. 23:08

Odavagyunk a zselésért

Egy magyar háztartás évente 1 kilónyi szaloncukrot vásárol a NAK beszámolója szerint és hagyományosan a zselés, a marcipános, a kókuszos, a karamellás és a csokoládékrémes a legkedveltebb. De vannak ezeknél sokkal különlegesebb ízek is a piacon.

Teol.hu

A Magyar Édességgyártók Szövetségének tájékoztatása szerint Magyarországon évente közel 3500 tonna szaloncukrot vásárolnak a fogyasztók. A szaloncukor-értékesítés – a koronavírussal erősen sújtott 2020-as év kivételével – évről évre növekszik, az egyik legnépszerűbb szezonális terméknek számít a karácsonyi időszakban.

Odavagyunk a zselésért

A prémium édességek az elmúlt tíz évben különösen kedveltekké váltak, ez a fajta édesség egyben ajándék is lehet. Ugyanakkor ezen drágább termékek iránt – az infláció miatt – most valamelyest csökkenni látszik a kereslet. Mindamellett továbbra is keresettek a cukormentes, vegán és egyéb alternatív édességek.

A teljes cikket a VAOL.hu oldalon találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában