Recept

2023.12.31. 20:23

Remek leves, nem csak korhelyeknek

A tapasztalat szerint a másnaposság legjobb ellenszere a finom, gyomrot nyugtató korhelyleves. S ami a lényeg: nem csak másnaposoknak ajánljuk, érdemes ezzel a remek étellel indítani az új évet.

Teol.hu

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók: 4 dkg  zsírszalonna, 1 szál kolbász, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, fél teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 1 evőkanál édes-nemes paprika, só, bors, 1 evőkanál liszt, 50 dkg savanyú káposzta, 1 doboz tejföl, és kenyér a tálaláshoz.

Elkészítés: a zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A felkarikázott kolbászt is rádobjuk. Ha a kolbász lepirult, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is. Pár perc után megszórjuk a fűszerekkel és a liszttel, majd átkeverjük. Figyeljünk rá, hogy ne maradjon a liszt csomós. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, és fél órán át főzzük. Végül behabarjuk a levest: a tejfölt simára kikeverjük egy merőkanál forró levessel, visszaöntjük, és forralunk még egyet rajta egyet. A korhelylevest tejföllel, friss, ropogós kenyérrel tálaljuk. 

Forrás: mindmegette.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában