A Tolna vármegyei vérre is szükség van

2023.12.20. 11:52

Szaloncukrot, lencsét kapnak idén a véradók

Az önzetlen véradást egy csomag szaloncukorral, az újév előtti napokban pedig szerencsehozó lencsével jutalmazza az Országos Vérellátó Szolgálat. A szaloncukorcsomagot szentestéig kapjuk, ha vért adunk.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

A rohanós, de annál meghittebb időszakban is minden munkanapon várja a segíteni vágyókat, a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat Tolna vármegyében is, a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében. Az önzetlen véradásért december huszonnegyedikéig, szentestéig minden véradót egy csomag szaloncukorral ajándékoznak meg, és az újév előtti napokban pedig a szokásos szerencsehozó lencsével várják őket.  

Majdnem ötezren adtak vért a két ünnep között tavaly 

A véradás az év minden napján életet ment, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a betegellátás és az egészségügy az ünnepi időszakban sem áll meg, így vérre folyamatosan szükség van – szerepel közleményükben. 

Ismertetik, hogy a múlt évben a két ünnep között négyezerkilencszáznegyven véradás történt, s a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből ötezerkilencszáz egységet szállítottak ki. Idén ugyanebben az időszakban csak három munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az átlagosnál több véradó segítségére számítanak.  

A Tolna vármegyeieket is kérik a véradásra 

– Intézeteinkben és kitelepült véradásainkon egyaránt teljes csapattal várjuk a segíteni vágyó donorokat. Ha egészségesnek érzi magát, csatlakozzon Ön is a véradók táborához, hogy a nagy készülődésben, két rokonlátogatás között, az újévre hangolódva szánjon egy órát azokra, akiknek az Ön adománya jelentheti a csodát! – kérték fel a Tolna vármegyeieket is a véradásra. 

A véradási időpontok, helyszínek listája, valamint az időpont foglalása a www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában