Óévbúcsúztató túra

2023.12.31. 12:57

Zsírégetésnek sem utolsó, kikapcsolódásnak pedig remek volt a túra

Ismét sokan döntöttek úgy, hogy a hagyományos Óévbúcsúztató zsírégető túrán próbálnak meg lefaragni az ünnepek alatt felszaladt túlsúlyból. Több mint százan teljesítették a közel tizenegy kilométeres távot szombaton Szekszárd lankáin.

Révészné Hanol Erzsébet

Több mint százan teljesítették a közel tizenegy kilométeres távot szombaton Szekszárd lankáin. (Fotó: M. D.)

Az év utolsó szombatján ismét Óévbúcsúztató zsírégető túrára hívta a természetjárókat a Zöldtárs Alapítvány és a Szekszárdi Klímakör. A cél ezúttal is a Bati kereszt, és az ott található kilátó volt, az útvonal pedig a Béla király tértől a Benedek-szurdik tanösvényen át vezetett a Cserhát tetőig, onnan Hosszú völgyön keresztül a Kerékhegyre, majd a Bati keresztnél tett kitérő – egy kis szusszanás és az útravalóul hozott elemózsia elfogyasztása – után a Kápolna téren keresztül vezetett vissza a kiindulási ponthoz.

Csempesz Péter túravezető elmondta, hogy mintegy száz-százhúsz résztvevője volt a túrának. Kisgyerekes családok, baráti társaságok egyaránt neki vágtak a közel a tizenegy kilométeres távnak. A legidősebb résztvevő egy hetvenes éveiben járó hölgy lehetett, aki elmondta, hogy nagyon szeret sétálni, szívesen túrázik. A túravezető hozzátette, hogy mindenki kellemesen elfáradt a nagyjából két és fél órás gyaloglás végére, ami nem csoda, hiszen jelentős szintemelkedés jellemzi az útvonalat, amit ezúttal ragyogó időben járhattak végig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában