Trükkök

2024.01.24. 09:53

Figyeljen ezekre a munkahelyi hibákra, ha diétázik!

Az ebédidő a munkaidő egyik kellemes része is lehetne: amikor az ember kikapcsolhat, cseveghet a kollégákkal, és persze finomakat ehet. Persze az egészséges ebéd egy sor hiba miatt füstbe mehet. Íme, néhány példa, hogy könnyebben elkerülje a buktatókat.

Bencze Péter

Néhány egyszerű szabályt betartva még rohanás közben is ehetünk egészségesen

Forrás: Shutterstock

Ha a számítógép előtt fogyasztja el az ebédet, valószínűleg többet eszik majd, mint amennyivel az éhséget csillapíthatná. Hasonlóan a tévé előtti nassoláshoz: ha a laptopunkra meredünk, nem az evésre koncentrálunk, többet eszünk. De nem javasolt azt sem, hogy a telefont nyomkodja ebéd közben, hiszen akkor sem az étkezésre, az ízekre figyel. 

Gondot okoz az elalvásnál a kései kávé

Többen is hajlamosak az ebédidőt elnyújtani még egy kései kávéval, azonban nem teszi jól, ha újra a kávégép felé indul. Kutatások szerint vannak, akiknél gondot okozhat az elalvásnál, ha az ágyba bújás előtt hat órával még kávét iszik. Egy kései, mondjuk háromórai ebéd utáni kávé már bezavarhat a nyugodt pihenésbe. 

Ha semmi zöld nem kerül a tányérra, rengeteg hasznos és fontos tápanyagtól fosztja meg a szervezetét. Kifejezetten a mélyzöld színű zöldségek fontosak ilyenkor, például a spenót vagy a kelkáposzta, amelyek rostban gazdagok (vagyis segítik az emésztést), rengeteg C-vitamint (ami nem csak az egészségmegőrzésben segít, de a bőrt is szebbé varázsolja) és antioxidánst tartalmaznak. 

Nem jó kihagyni a főétkezést 

Rohangálós nap? Ilyenkor a kocsiban, tömegközlekedve, az utcán vagy bárhol, ahol tud, ebédel? Ez minden, csak nem egészséges. Így nem az étkezésre koncentrál, olyan, mintha nem is ebédelt volna, nem telik el az étellel. 

Teljesen mindegy, milyen sok a teendő, főétkezést kihagyni sohasem jó ötlet. Frusztráltabb, idegesebb lesz az ember, nehezebben tud koncentrálni a feladatra. Ha figyelünk arra, hogy mennyi kalóriát viszünk be, már sokat tettünk az eredményes fogyókúráért, az állandó kalóriaszámlálgatás azonban nem minden. Fontos, de még fontosabb, hogy megfelelő tápanyagokkal lássuk el a szervezetet. Kalória helyett inkább azt nézzük meg az összetevők listáján, hogy mennyi zsírt, szénhidrátot, cukrot, sót tartalmaz az ebéd.

forrás: https://dietaesfitnesz.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában