A csíráztatás olcsóbb, egyszerűbb

2024.02.17. 14:51

A zöldség ára az egekben, de akkor mit tegyünk a gyerek szendvicsére?

A zöldség ára az egekben, egyébként sem túl nagy a választék ilyenkor. A csíráztatás olcsóbb, egyszerűbb és egészségesebb.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Mit tegyünk a gyerek szendvicsére februárban? A kígyóuborkát unja, a fehérretek-karikákat könyörgésre eszi meg, a hagyma legfeljebb hétvégén jöhet szóba.

A csíráztatásról a mai kor emberének vajmi fogalma van, pedig eleink szívesen ették a roppant finom és egészséges, bár roppant „munkás” búzacsíramálét, és a csíráztatás tudománya is sokak kisujjában volt. Nem ördöngösség, ráadásul nagyon kevés pénzből kerülhet egészséges saláta, változatos feltét a család asztalára. Az apró, finom levélkékből és gyenge száracskákból álló csíra könnyen emészthető, magas tápanyagtartalmú, ami később palántaként folytathatná pályafutását, de ezt várjuk meg!

Széles választék

Az interneten böngészve számos csíráztatásra alkalmas növény magjaira, terméseire bukkanhatunk: brokkoli, lencse, lucerna, csicseriborsó, mungóbab, görögszéna, vöröshagyma, retek, vörös káposzta, vajrépa, lila karalábé, zöldborsó és még sorolhatnánk. Valamennyi más-más aromát, ízélményt nyújt az ételeinknek. Például a lencse íze a dióéhoz hasonlít, jól passzol levesek, raguk töltelékeként. A kínai konyhában gyakran használt mungóbabcsíra sokak kedvence, a wokban készült ételekhez és salátákhoz illik. A lucerna igen gyorsan nő, ropogós, enyhe íze szinte minden ételhez kínálható.

További tippeket olvashat a bama.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában