Mulatság

2024.02.13. 16:51

Elcsípték a farsang farkát

A farsangot ünnepelték Bonyhádon, a Kaszinó Kertben február 13-án, kedden.

Farkas Eszter

Végigvonultak az utcán a jelmezes gyerekek (Kirchné Máté Réka)

– A farsangi időszak a mai napon, húshagyó kedden zárul, és eztán kezdődik a nagyböjt. Ma azonban még szabad a mulatság, a vígasság és az evés-ivás – emelte ki Pesti-Pusch Adrienn, rendezvényszervező. Bővebben Csizmadiáné Énekes Piroska, a Bonyhádi Német Önkormányzat képviselője mesélt nekünk.

A rendezvény során a hagyományoknak megfelelően közreműködött Pecze István és harmonikás növendékei: Götz Angelika és Götz Boglárka, akik lendületes harmonikaszóval örvendeztették meg a jelenlévőket. 

Felléptek a Kränzlein Néptánc Egyesület táncosai is, akik Zwerge, azaz Mini csoportja a Dornröschen, azaz a Csipkerózsika táncot adták elő, majd a Zwerge és Zipfelmütz – utánpótlás csoport – a Marsch koreográfiájukkal, és a Hexe, azaz a „Boszorkányos” táncukat mutatták be. A táncosokat Csizmadiáné Énekes Piroska, Peitlerné Ferencz Erzsébet, Rizsányiné Deér Mónika és Köhlerné Koch Ilona készítették fel.

Végül a Völgység Néptáncegyüttes somogyi táncokat adott elő, és a nagy szélre való tekintettel a kiszebábot nem égették el, hanem kihajították, így búcsúztatva el Bonyhád városából is a hideget és a telet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában