Menhely

2024.02.21. 11:30

Pénz állt a házhoz, sok kutya lakhat jól

Pénz állt a házhoz a Szekszárdi Kutyamenhelyen. Az adomány a nemrég a Sötétvölgyben tartott Völgy Piacnak köszönhető.

Szeri Árpád

Fiáth Szilvia és az adománnyal érkező Péterbencze Eszter a kutyamenhelyen (beküldött kép)

A szemerkélő eső ellenére is sok termelő, kézműves és érdeklődő látogatott a helyszínre és vásárolt a farsangi tombolából. Az így keletkező bevétel negyvenkétezer forintot tett ki. A pénzt a szervezők a menhely árváinak ajánlották fel. Az összeget Péterbencze Eszter – a menhelyi Kajszi kutya gazdája – adta át Fiáth Szilviának.  

– Hálásan köszönjük a Völgy Piac termelőinek, kézműveseinek a tomboladíjak felajánlását – mondta a menhely vezetője. – Ugyancsak köszönet illeti a tombola vásárlóit, valamint Esztert, aki a szervezést vállalta. A támogatásból száraz kutyaeledelt veszünk, a táplálékból ismét sok állat lakhat jól.

Fiáth Szilvia egy másik örömhírt is megosztott portálunkkal. Elismeréssel szólt Király Tibor  és Király Margó önzetlen közreműködéséről, a kutyamenhely heti rendszerességű támogatásáról. 

– Adományaiknak köszönhetően tudtuk a közelmúltban a Szőlőhegyen befogott, fiatal, sérült kutya csontműtétjét és utókezelését kifizetni – ismertette a történetet. – A Szőlő névre keresztelt kutyát elvittük az állatorvoshoz. A röntgen felvételből kiderült, hogy a jobb hátsó lába korábban eltört, nagy fájdalmai lehettek. Állapota alapján azonnal meg kellett műteni. Az orvos eltávolította a combcsontfejet és a baleset után rossz helyre beépült kötőszövetet. Szőlő szerencsére jól viselte az operációt és az azt követő időszakot, azután a varratok eltávolítását is. A nagy hidegek miatt két hétig fűtött helyen lakott. Javul az állapota, nincsenek fájdalmai, a sérült lábát már időnként használja.

Még jó ideig kapja a porcerősítő és fájdalomcsillapító készítményt. Szőlő képes lesz járni, mozogni, de – említett sérülése miatt – biztosan nem lesz futóbajnok. Ezért most kivételesen egy nem túl mozgékony gazdit keresünk neki. Egyébként a csontműtét nyolcvanezer, az utókezelés húszezer, a gyógyulást segítő porcvédő folyadék darabonként tizenhatezer forintba került. Tehát látható, hogy nem csekély összegbe került ez az egyetlen gyógyító beavatkozás és a rehabilitáció.  

Király Tibor ennyit fűzött hozzá a Fiáth Szilvia tolmácsolta elismeréshez és köszönethez:

– Örülünk, hogy tudunk segíteni az állatokon ebben a kegyetlen világban. Mi köszönjük!

Szőlő már szépen gyógyul és egyre bátrabban érdeklődik a külvilág iránt:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában