Párterápia

2024.02.17. 17:00

Vannak kapcsolatok, amelyekért érdemes még harcolni

Idén is – mint minden évben – Valentin napja a Házasság Hetére esett. Van, aki virággal, van, aki ajándékkal lepte meg a párját, de van, aki sehogy sem ünnepelte ezt a napot. Bár javult a statisztika, már ami a válások számát jelzi, de még mindig lenne mit javítani rajta bőven. 

Mauthner Ilona

Javult a válási statisztika hazánkban

Forrás: gettyimages

Volt olyan év, amikor huszonnégyezren bontották fel a házassági köteléküket. Hiába, hazánkban nincs túlbonyolítva, ha egy pár úgy dönt, hivatalosan is gyorsan szentesítik a válást. 

Dániában viszont tavaly március óta a válás előtt három hónapos kötelező párterápiát írnak elő. Nyilván nem ok nélkül hozták ezt a döntést. Március előtt ugyanis elég volt online regisztrálni a válási szándékot, és akár egy hét leforgása alatt hivatalosan fel is bontották azt. 

Az egyik pszichológusprofesszor, aki részt vett a kurzus kidolgozásában, elmondta, abban segítik a házastársakat, hogy jobban megértsék önmagukat, a saját és a gyerekeik reakcióit, jobban tudják kezelni a stresszt, a szorongást és a depressziót. Egy negyvenes férfi, aki részt vett a párterápián, elmondta, nyilván nem fog megmenteni egy tönkrement házasságot egy ilyen kurzus, de a fontos dolgok rendezésében segít egy olyan időszakban, amikor nem tudsz tiszta fejjel gondolkodni. 

Talán itt, Magyarországon sem ártana valami hasonlót kitalálni. Nyilván az egymástól nagyon messzire került párokat már nem hozza újra össze néhány beszélgetés, de vannak kapcsolatok, melyekért érdemes még harcolni. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában