Okosan adni

2024.03.02. 17:00

Csak olyasmit adjunk tovább, amit mi is jó szívvel fogadnánk!

Az ökológiai lábnyom csökkentése, a fenntarthatóság, a felesleges halmozás elkerülése érdekében egyre több lehetőség kínálkozik arra, hogy az ember új gazdát találjon a már nem használt ruhái és egyéb használati tárgyai számára.

Révészné Hanol Erzsébet

Adománybolt illusztráció

Forrás: MW

A közösségi oldalakon több csoport is működik, amely a cserekereskedelmet szolgálja, ami nem mellesleg a takarékosság szempontjából is fontos. Emellett a karitatív szervezetek továbbra is élen járnak abban, hogy a másoktól érkező felajánlásokat eljuttassák oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Adományboltok is egyre több helyen működnek, amelyek jóval a piaci ár alatt kínálják eladásra a hozzájuk érkező portékákat. Ezzel kapcsolatban a minap olvastam egy cikket, amelyben két adománybolt munkatársa beszélt a tapasztalatairól, és osztott meg néhány megszívlelendő gondolatot az adományozásról. 

Az egyik megdöbbentő az volt, hogy sokan lopnak az ilyen helyekről. Nem feltétlenül azért, mert nem engedhetnék meg maguknak az adott tételt, hanem csupán passzióból. 

Adományozóként pedig lényeges észben tartani, hogy ne adjunk tovább olyasmit, ami már hibás, lyukas, használhatatlan. Ne gondoljuk azt, hogy csak azért, mert valaki rászoruló, jó lesz neki a kinyúlt póló, a foltos pulóver, a gyerekének a törött játék. Adjuk meg a tiszteletet és az esélyt a jó megjelenésre, és arra, hogy használható, szép tárgyakkal vegye körül magát, és csak olyasmit adjunk tovább, amit mi is jó szívvel fogadnánk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában