Sokan hibáznak a növények átültetésénél

2024.03.23. 14:30

Figyeljünk oda a tápoldatozásra, locsolásra

A növények gondozása sokkal több időt vesz igénybe tavasszal, mint télen. A növekedési időszak közeledtével egyre több munkája lesz az embernek - olvasható a HelloVidék oldalán.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezenkívül minden olyan növényt is át kell ültetni, amelynek szüksége van rá: ha ugyanis a növény nagyon zsúfoltnak tűnik, nem fér el a cserépben, ha gyökerek kibújnak a vízelvezető lyukakból, akkor valószínűleg nagyobb cserépre van szükség.

Minden növény más talajtípust kedvel

A megfelelő talajkeverék megtalálása is nagyon fontos feladat, hiszen minden növény más és más talajtípust kedvel. Amikor az átültetést fontolgatja valaki, akkor érdemes a föld megvásárlása előtt megnézni a csomagoláson, hogy milyen típusú növényekhez ajánlják. 

Nem szabad megfeledkezni a tápoldatozásról, különböző tápanyag pótlásokról sem! Amikor az időjárás elkezd felmelegedni, ideje elkezdeni trágyázni a növényeket, hiszen táplálékra van szükségük a téli álom után. A trágyázás, tápoldatozás pedig segít beindítani a növekedést, fejlődést.

Mivel egyre melegebbek lesznek a napok, így a vízpótlásra is jobban oda kell figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában