Elismerés

2024.03.07. 19:00

Itthon és külföldön egyaránt gyűrűzte a madarakat

Több évtizedes természet- és madárvédelmi tevékenységéért Chernel István Emlékérmet vehetett át Kováts László, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja.

Révészné Hanol Erzsébet

Kováts László (a kép jobb szélén) az MME ünnepségén vette át az elismerést (Fotó: Görögh Zoltán)

Chernel István Emlékérmet vehetett át a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Kováts László, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja.

Az igazgatóság legutóbbi hírlevelében írják róla, hogy 1984 óta az MME tagja. Széleskörű természet- és madárvédelmi tevékenységét MME tagként és hivatalos természetvédőként is végezte. Az egyesületben elsősorban a madárgyűrűzés terén vállalt meghatározó szerepet itthon és külföldön is. A fenékpusztai és az ócsai madárgyűrűző állomások munkájában évekig részt vett, közben pedig több mongóliai madártani kutató és madárgyűrűző expedíciót is szervezett.

A kilencvenes évek vége óta elsősorban Tolna vármegyében fejti ki széleskörű madár- és természetvédelmi tevékenységét, a helyi védett területek és értékek felmérésétől, a ragadozómadár-védelmen keresztül, az élőhely-rekonstrukciós programokig. Jelentős szerepet vállalt a helyi ismeretterjesztési és környezeti nevelési programokban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában