Használjuk ki a nyárias tavaszt, irány a kiskert

2024.04.02. 07:50

Figyeljünk oda, melyik növény mellé mit ültetünk

Ha jó termést szeretnénk, nem csak az a fontos, hogy öntözzük a növényeket, és ellenőrizzük őket kártevők és betegségek ellen, hanem az is, melyik növény mellé mit ültetünk.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Mit ültessünk például a fokhagyma mellé?

A fokhagyma védi a növényeket a levéltetvektől, a pókhálós atkáktól. Így jó szomszédja például a paradicsomnak. A két növényt azonban nem érdemes túl szorosan egymás mellé ültetni. Az ültetések közötti optimális távolság a fél méter.

A kapor is kiváló szomszéd

Jó termést érhetünk el, ha kaprot, petrezselymet, epret, káposztát vagy uborkát ültetünk egymás mellé. A rózsák és a tulipánok is szívesen virágoznak egy-egy fokhagyma szomszédságban. A körömvirág pedig megvédi a zöldségtermést a kártevőktől.

Mit ültessünk hagyma mellé?

A vöröshagymát nem szabad fokhagyma mellett termeszteni. Szomszédként viszont más növények kiválóak. Például hagyma mellé kapor és fűszernövények, uborka és eper. Jó termést lehet gyűjteni, ha retket ültetünk a hagyma mellé. A hagyma elriasztja a kártevőket, és a retek ízére is pozitív hatással lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában