Izgalmas programok

2024.04.01. 16:00

Tavaszi táborok is segítik már a szülőket a szünet alatt

Egyre népszerűbbek idehaza a tavaszi gyermektáborok: a szünet alatt izgalmas programokat kínálnak a kicsiknek, a szülőknek pedig nagy segítséget jelentenek a tizenegy napos pihenő alatt. Az idei évben a tavaszi táborok száma és sokszínűsége is meglepetést okoz, így azoknak, akik csemetéjüket szeretnék minőségi elfoglaltsággal ellátni, érdemes időben táborfoglalásra gondolni.

Bencze Péter

Egyre népszerűbbek a tavaszi táborok (Illusztráció: Shutterstock)

A tavaszi szünet első napja március 28-a, csütörtök volt. A szünet utáni első tanítási pedig nap április 8., vagyis hétfőn lesz. A tizenegy napos iskolai szünet hosszabb, mint az elmúlt években, így több tábor is indul az érintett időszakban. 

Egyre népszerűbbek a tavaszi táborok

– Az elmúlt esztendőkben is voltak már tavaszi táborok, viszont az idő rövidsége miatt általában 2-3, esetleg négy napos programok voltak jellemzőek, és a rövid idő miatt a tavaszi táborok döntő többségében napközis jelleggel működtek, idén viszont megnőtt az ottalvós lehetőségek kínálata is – tudtuk meg Tóth Bélától, a Táborfigyelő.hu vezetőjétől. Amint a portál által küldött közleményből kiderült: a táborok a nyári időszakban érhetőek el nagy számban, viszont az iskolai szünetek átalakításával, miszerint rövidebb a nyári, de hosszabb valamelyest a téli és tavaszi szünet, egyre több vakációs programmal készülnek a szervezők március-április hónapokra is. 

– A szülők és gyerekek fejében a tábor elsősorban a nyári szünethez kötődik, viszont a jelenlegi tavaszi szünetben másfél hétig kell felügyelet a lurkók mellé, így kapóra jöhet sok családnak, hogy tavaszi táborok is elérhetőek. A kínálat témák tekintetében nagyon széles, a rajzfilmes, fejlesztő és kézműves táborok mellett életvezetési és kalandtáborok ugyanúgy foglalhatók, mint íjász vagy állatbarát programok – állítja a Tóth Béla.

Elsősorban iskolásokra koncentrálnak a szervezők

A tavaszi táborok a teljes iskolai korosztály részére nyújtanak programokat, azaz 6-18 éves kor között, az életkori sajátosságok figyelembevételével kis- és nagyiskolás is megtalálja a számára izgalmas szórakozási lehetőséget. Tóth Béla hozzátette, hogy bár a kínálat jóval szélesebb, mint az elmúlt években, de nagy mértékben elmarad a nyári időszaktól, így aki táboroztatná csemetéjét tavasszal is, annak érdemes minél előbb foglalnia, a helyek gyorsan betelnek a meghirdetett turnusokra.

Tolnában egyelőre nehéz találni

A gyerkemtáborokkal foglalkozó hazai honlapokon körülnézve kijelenthető, hogy a tavaszi táborok egyelőre elsősorban a fővárosban érhetőek el. Néhány szervezőt találtunk még akik Pest, illetve Bács-Kiskun megyében tartanak idén iskolásoknak szóló tavaszi tábort....

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában