Idén is lóháton érnek Csíksomlyóra az imaüzenetek (videó)

Idén is megrendezik a már hagyománnyá vált pünkösdi lovas zarándoklatot, amelyet VII. Márton Áron Pünkösdi Lovas Zarándoklat néven a csíksomlyói búcsút megelőző napokon, május 15-17-én tartanak. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is az eddig regisztrált 320 lovas között lesz, és bárki mást is szívesen látnak maguk között – erről a Facebookra feltöltött videójában beszélt a politikus.

Bencze Péter

Eddig már 320 lovas regisztrált a VII. Márton Áron Pünkösdi Lovas Zarándoklatra. fotó: MW Archívum

Potápi Árpád János, a videóban azt mondta: az idei lovas zarándoklatba nem csak székely hagyományőrzők, hanem távolabbi vidékek lakói is beneveztek. Így, eddig érkeztek jelentkezések a „Murvadiékről, a Felvidékről, az Arad megyeiektől és Kraszniaktől egyaránt.“ Az államtitkár hangsúlyozta: a zarándoklat célja idén is az, hogy a világ magyarságának, magyar közösségeinek az imaüzeneteit lóháton juttassák el Csíksomlyóra.

A programot a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával, a Magyarság Háza szervezésében, a Kárpát-medencei Lovas Program részeként valósítják meg. Az esemény célja a lovas hagyományok ápolása és a nemzeti összetartozás erősítése – tájékoztat közleményében a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

A zarándoklat Perkőn, Kézdiszentléleken kezdődik, csütörtökön, helyi idő szerint reggel 9 órakor. Május 17-én, pénteken 18 órakor érkeznek meg Csíksomlyóra, a nyeregbe, a Hármashalom-oltárhoz. Az ünnepi műsor keretében egyházi és világi méltóságok fogadják a zarándokokat.

A lovas zarándoklatra, a lovasprogram.hu internetes címen lehet jelentkezni.

Potápi Árpád János videóját itt tekintheti meg:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában