A találkozót hatodik alkalommal hívták életre

2024.05.09. 14:00

Szekszárdi borokat kóstoltak az ország legjobb sommelier-i (galéria)

Az idén hatodik alkalommal megrendezett Sommelier Találkozó immár hagyományosan remek lehetőséget kínált a fine dining és a Michelin-csillagos éttermek borszakértőinek, hogy megismerhessék a Szekszárdi Borvidék legendás nedűit, ezúttal a Lajvér Pincészetben.

Farkas Eszter

Három napig vendégeskedett a Szekszárdi Borvidéken a Master of Wine címmel büszkékedő, Steve Charters

Fotó: Makovics Kornél

A rendezvény nem csupán a borkóstolásra összpontosít, szakmai előadást is kínál, amely gazdagítja és elmélyíti a résztvevők tudását.

Az idei esemény kiemelkedő előadójaként Steve Charters, a Burgundy School of Business professzora, Master of Wine címmel büszkélkedő szakértő lépett színpadra. Steve Charters Champagne példáján keresztül mutatta be a bor és a borvidék marketingben rejlő kiaknázandó lehetőségeket.

Átfogó előadása segített megérteni, hogyan lehet a borok és borvidékek egyedi karakterét és történetét hatékonyan kommunikálni a fogyasztók felé. Az ilyen szakmai előadások nemcsak a szakembereknek nyújtanak értékes útmutatást és adnak ötleteket, hanem hozzájárulnak a borászatok és éttermek közötti kapcsolatok erősítéséhez és a gasztronómiai kultúra fejlődéséhez is.

– Az ország legjobb sommelier-i ismerkedtek a szekszárdi palackkal – tájékoztatta lapunkat Sebestyén Csilla nemzetközi borakadémikus, a rendezvény háziasszonya. Ebbe a különleges palackba csak kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhet. A borokat bírálóbizottság kóstolja, ami egyfajta garancia a fogyasztók felé is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában