statisztika

2019.10.19. 18:10

A német turistákat vonzza leginkább Tolna megye

A KSH adatai szerint a Tolna megyébe látogató turisták közel negyedét adta Németország az idei év első felében.

TEOL

Forrás: Shutterstock

A fölény nem meglepő, figyelembe véve azt, hogy megyénk rengeteg szállal kötődik Németországhoz. Ebben nemzetiségi – a KSH kutatása szerint 2011-ben mintegy 12 ezer fő, a népesség bő 5 százaléka vallotta magát a német nemzetiség tagjának Tolna megyében –, kulturális, testvérvárosi, valamint gazdasági kapcsolatok egyaránt szerepet játszanak.

A második legtöbb turistát Oroszország adta 2019 első felében, ami feltehetően a paksi atomerőmű bővítésének előkészületeivel magyarázható. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Románia fért fel, jelentős lemaradással.

A megyében megforduló vendégek majdnem 97 százaléka Európából érkezik, a maradék, mindössze 3 százalékon osztozik az amerikai és ázsiai kontinens.

A KSH kapcsolódó adatsorából az is kiolvasható, hogy a külföldről ide látogatók átlagosan 3 éjszakát töltenek Tolna megyében, s legtovább a hollandok időznek itt (4,3 éjszaka).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!