paksi atomerőmű

2020.04.21. 17:10

Több áramot adnak szén-dioxid-mentesen

Hanol Erzsébet

Paks, 2019. június 25. Szakemberek a Paksi Atomerõmû négyes reaktorának vezérlõtermében 2019. június 25-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A hazai szén-dioxid-mentes villamosenergia-termelő egységek rendkívül jól teljesítettek az év első hónapjaiban: január elsejétől április közepéig a termelésben képviselt arányuk mindig 40 százalék fölött volt, márciusban többször megközelítette, áprilisban pedig több alkalommal meg is haladta a 80 százalékot – írják a Paks II. honlapján.

Közleményükből az is kiderül, hogy márciusban a hazai villamosenergia-termelésben a szén-dioxid-mentes részarány nőtt, az energiaimport pedig csökkent. A megújulók is jól teljesítettek: a szélerőművek termelése érzékelhető volt, míg a napelemek áramtermelése a kedvező időjárás miatt – a háztartási kiserőművekével együtt – tovább emelkedett.

Hozzátették, hogy a nemzetközi trendekkel szemben Magyarországon a koronavírus-járvány hatására márciusban a korábbi évekhez képest még nem csökkent az áramfogyasztás, tavaly márciushoz képest pedig több mint két százalékkal emelkedett. Csökkenés az áprilisi időszakot jellemezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!