beruházás

2020.05.19. 20:00

Elkezdődött a bonyhádi ipari park bővítése

Iparterülettel és csarnokokkal gyarapodik a közeljövőben, a tervek szerint még idén év végéig Bonyhád. A jelentős beruházás, melynek időkapszulával ellátott alapkő letétele ma történt meg, túlmutat a völgységi város határain és az egész térség számára előnnyel jár. Potápi Árpád János államtitkár többek között elmondta: amikor a gazdaság világszerte mélyrepülésben van, a válaszunk nem a meghátrálás, hanem egy új beruházás.

Szeri Árpád

Időkapszula került abba az alapkőbe, mely első eleme az épülő iparterületnek és csarnokoknak Bonyhádon, az elkerülő út melletti területen. A műtárgyat Pot­ápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Filóné Ferencz Ibolya polgármester, Sebestyén Miklós, a BIP Kft. ügyvezetője és Simcsik Norbert, a kivitelező PSN Kft. ügyvezetője helyezte az üregbe.

A ma délelőtt ünnepélyes körülmények közepette zajló esemény a beruházás előrehaladott voltát jelzi. Az előzményekhez tartozik, hogy a bonyhádi önkormányzat 51 százalékos tulajdonában lévő Bonyhádi Ipari Park Kft. 480 millió forint pályázati támogatást nyert el. Ehhez jelentős önerőt is biztosítanak a társaság vállalkozó tagjai. A fejlesztés eredményeként egy 3,5 hektár területű, a Dombóvári elkerülő útra csatlakozó iparterület jön létre, ahol az építtetők öt fejlesztési egységet – négy csarnokot (asztalosipari, fémipari, szállítmányozási és mérnöki cég számára épül egy-egy üzemcsarnok), valamint egy gumiipari cégnek egy közművesített telket – hoznak létre. A megépülő ipari csarnokok hasznos alapterülete összesen 3286 négyzetméter. A kivitelezési munkálatokat idén tavasszal kezdte meg a tervezést követő közbeszerzési eljárás nyertese, a PSN Építő Kft. A beruházás várhatóan az idei év végén fejeződik be.

A 3,5 hektáros iparterület alapkőletétele és egyúttal a négy ipari csarnok építésének ünnepélyes elindítása alkalmából Filóné Ferencz Ibolya, Potápi Árpád János és Sebestyén Miklós osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Mindannyian hangsúlyozták a beruházás gazdaságfejlesztést és munkahelyteremtést egyaránt szolgáló, a vállalkozóknak kedvező lehetőségeket kínáló hatásait. Ezután történt meg az időkapszula elhelyezése, itt Simcsik Norbert is közreműködött. A rendezvény sajtónyilatkozatokkal, kötetlen beszélgetéssel és vendéglátással zárult.

Borítókép: Potápi Árpád János, Filóné Ferencz Ibolya, Simcsik Norbert és Sebestyén Miklós helyezte el az időkapszulát

Ezek is érdekelhetik