piaci körkép

2020.06.03. 17:30

Újburgonya, cukorborsó, friss tök a kelendő

Megtelt élettel a piac a megyeszékhelyen, nem csak árusból volt sok, de vásárlóból is. Június elején már szinte minden zöldségféle frissen is kapható, így újburgonyából, cukorborsóból, új tökből, paprikából, paradicsomból, kelkáposztából, karfiolból, karalábéból volt kínálat bőven.

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Újdonság volt a cukorborsó, ennek kilóját – héjasan – 700 és 800 forint közötti áron kínálták. Az idei tök is kelendő volt, a kisebb méretűeket a vásárlók rántani valónak vették, kilójáért 350 forintot kértek.

A cseresznyét nem kilóra, hanem dobozokban – úgy harminc deka körüli mennyiség lehetett – árulták, 700 forintos áron. A meggy is újdonság volt, annak az ára kicsit barátságosabb volt, úgy látszik abból az idén több termett, ennek a gyümölcsnek a kilója 800 forint volt.

Már akár lecsót is lehet készíteni, hiszen a fehér paprika kilójáért 600 és 700 forint körüli árat kértek az árusok, a paradicsom sokkal olcsóbb volt, kilóját 400 forintért kínálták. Az újhagymából is bőséges volt a választék, de kínálta magát a sonka, a töpörtyű, a szalonna, szalámi és kolbász is.

A gyümölcsök közül az epernek volt a legvonzóbb az ára, kilóját 1200 forintért kínálták a szedresiek, de félkilós csomagokat is készítettek, ebből fogyott a több. Almából már mutatóban sem volt.

A tojás továbbra is nagyon drága, negyven forint alatt még a kisméretűek darabját sem lehetett megvenni.

Virág- és zöldségpalántákból nagy volt a választék. Paradicsom, paprika, tök, dinnye, zeller, padlizsán tápkockás palántákért már csak 150 és 300 forint közötti árat kértek. A tengelici mezőgazdasági vállalkozó elmondta, már a kiárusításnál tartanak, hiszen hamarosan lejár a palántázás szezonja. Az egynyári virágpalántákat is féláron kínálták.

A vásárlók továbbra is szájmaszkban látogattak el a piacra, ahol az árusok szintén a járvány szabályainak megfelelően – kesztyűben, szájmaszkban, fertőtlenítők kihelyezése mellett – kínálták termékeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!