Bokrétaünnep

2022.04.14. 18:13

Elérték az épület legmagasabb pontját

Bokrétaünnep volt csütörtökön délután, Szekszárdon, a város déli részén épülő lakóparkban.

Szepesi L.

Bokréta az épülő lakóház legmagasabb pontján (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az építők eljutottak az egyik épület legmagasabb pontjára, és ahogy a sok száz éves hagyomány diktálja, elhelyezték ott a bokrétát.

Mielőtt a méter átmérőjű koszorút a daru magasba emelte, Máté Péter a szekszárdi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője elmondta, hajdan itt a Virág utca volt, sok kicsi házzal. A múlt század nyolcvanas éveiben tervezték, hogy majd lakótelep épül, a régi házakat lebontották, aztán jött a rendszerváltás, és sokáig nem történt semmi.

A terület magántulajdonban volt, gazosodott, és tavaly jött a beruházó, aki hozzálátott 114 lakás építéséhez. Most, első ütemben, három épületben 57 korszerű lakás épül. Körötte park, játszótér és parkolók, ha pedig minden elkészül, kezdődik a második ütem, újabb három hasonló épület készül, immár földalatti parkolóval.

Miután a bokréta felkerült a magasba, az építők bemutatták a házat. A földszinten már állnak a válaszfalak, szerelik a villanyvezetéket. Az energiahatékony, zöld épületben a plafonban vannak a fűtést, nyáron a hűtést biztosító csövek, a meleget pedig gazdaságos hőszivattyú adja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!