Paks

2022.04.21. 10:20

Tégla- és panelépületek felújítására pályázhatnak

Nyilvános pályázatot hirdet Paks önkormányzata a 2006 előtt hagyományos és ipari technológiával épült meglévő lakások és lakóépületek energiamegtakarítást eredményező felújításának, korszerűsítésének támogatására.

TN

Homlokzati hőszigetelés támogatására is benyújtható a pályázat. Képünk illusztráció (Fotó: MW)

Fotó: Majzik Attila

A támogatás kérelmezhető lakáscélú helyiségek, beleértve a lépcsőház homlokzati nyílászáróinak korszerű, hőszigeteltre történő cseréjére redőnnyel vagy anélkül, a homlokzat hőszigetelésére, tetőterek hő- és vízszigetelésére, lábazati fal hőszigetelésre és az ezzel együtt történő festésére, illetve a lakóépület alagsori födéme feletti hőszigetelésre.

Emellett a hagyományos energiaforrással működtetett fűtési melegvíz-rendszerek korszerűsítése, átalakítása, gázkazán kiépítése, annak kondenzációs kazánra cseréje, napelemrendszer telepítése, napkollektoros és hőszivattyús rendszer kiépítése támogatható a forrásból. A támogatások egylakásos, társasházi vagy szövetkezeti lakóépületek egy-egy vagy akár az összes lakás vonatkozásában felhasználhatóak.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be az épületek tulajdonosai és tulajdonosi közösségei. A pályázatok benyújtására május 9-e, hétfő, reggel 8 és délután 16 óra között lesz lehetőség. A hamarabb benyújtott pályázatokat a kiírásnak megfelelően nyilvántartásba veszik, de azokat vizsgálat nélkül elutasítják – tájékoztatott a hivatal.

A pályázati felhívással kapcsolatban további információ a város honlapján olvasható, vagy előzetes időpont-egyeztetést követően hétfőn, kedden, szerdán 8 és 15.30 és pénteken 8 és 12 óra között Hrivikné Neidert Nóránál, a Paksi Polgármesteri Hivatalban, telefonon a 75/500-580-as számon vagy e-mailben az [email protected] címen kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!