Elismerés

2022.08.30. 09:30

Évtizedek óta dolgozik a nukleáris iparban

Az államalapítás alkalmából Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Eck József, a Paks II. Atomerőmű Zrt. programigazgatója.

TN

Koncz Zsófia, Eck József és Palkovics László az átadóünnepségen (Beküldött fotó)

Fotó: Paks II. Zrt.

A kitüntetést a Paksi Atomerőmű működtetése érdekében végzett több évtizedes, magas színvonalú szakmai és vezetői munkája elismeréseként vehette át, olvasható Paks II. honlapján. Az ünnepségen részt vett Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős államtitkár is.

Eck József több mint négy évtizede dolgozik a nukleáris iparban. A Paksi Atomerőműben végig járta a ranglétrát, az alapoktól ismeri a jelenleg üzemelő blokkokat, az új atomerőmű-beruházásban a kezdetektől részt vesz.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter Koncz Zsófia államtitkárral összesen 14 kitüntetést adott át augusztus 22-én a Pesti Vigadóban energetikai cégek szakembereinek, köztük – Eck József mellett – Sipos László Józsefnek (Magyar Ezüst Érdemkereszt), a Paksi Atomerőmű nyugalmazott minőségbiztosítási vezető mérnökének, valamint Vincze Pálnak (Magyar Ezüst Érdemkereszt), a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség nukleáris mérnöki osztály nyugalmazott vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!