Körkép

2022.12.14. 17:00

Ezek most a legkelendőbb dolgok a piacon karácsony közeledtével

A karácsonyra való készülődés jellemezte a szerdai piaci napot a megyeszékhelyen.

Mauthner Ilona

A piac egyik slágere a méz volt

Fotó: Makovics Kornél

Több helyen árusítottak fenyőből készített gyertyás asztali és ajtódíszeket a szerdai szekszárdi piacon. Kinézetre a legtöbb igazán profi módon készült, bármelyik lakberendezési bolt is megirigyelhetné. Igaz, az áraik is ehhez igazodtak, a pár ezer forinttól a tízezerig terjedt a kínálat.

A piac másik slágere a méz volt, legalább nyolc környékbeli méhész árulta a termékeit. Sokan vásároltak is belőle, jellemzően 1800 és 2800 forint közötti áron, fajtától függően. A méz egyébként ajándéknak is kiváló.

Érdemes egyébként a piacon vásárolni más terméket is, például a tévé paprika kilója itt 450 forint volt, míg az üzletekben – akciós áron – 1200 -1300 forint. A dióbél ára is szelídült, 3600 forintért is lehetett vásárolni, míg pár hete 5000, és volt ahol 6000 forintot kértek érte. A mák kilójáért 2200 – 2500 forintot kértek.

A naspolya – rendkívül egészséges gyümölcs – kilóját ezer forintért kínálták. Az alma kilója változatos volt, aki beérte kicsi, kissé fonnyadt formával, annak 150-200 forintért is mértek belőle, aki a hibátlan, nagyobb almára vágyott annak 500 forintot kellett fizetnie.

A kelkáposztát, káposztát 450 forintért kínálták, a sárgarépáért 200, a petrezselyemért 500 forintot kértek.

Sorban állás volt a savanyúkáposztásnál és a füstölthúst árusítóknál is. Kapós volt a sonka, a kolbász, a szalonna, a töpörtyű kilójáért 4500 forintot kértek.

Néhány helyen fenyőágakat is árusítottak, ennek ára alku tárgya volt. Aki fenyőfa helyett beéri néhány ággal – a karácsony hangulatát, sőt illatát ez is megidézi – az jól járt, hiszen jóval olcsóbb, mint megvásárolni egy egész fát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!