Városházi egyeztetés

2023.01.12. 14:38

Energiaközösséget hoznak létre Tamásiban

Tamási város közgyűlése a múlt év végén megtartott ülésén kinyilvánította azon szándékát, hogy energiaközösséget hoz létre meghatározott szereplőkkel - tájékoztatott hivatalos honlapján a Koppány-parti település önkormányzata.

TEOL

Forrás: tamási.hu

Széles András alpolgármester kezdeményezésére előzetes egyeztetések folytak múlt év során a városban működő, egyes villamosenergia termelő és/vagy -fogyasztó cégekkel, társaságokkal annak érdekében, hogy egy energiaközösség keretein belül minél hatékonyabban lehessen felhasználni a megtermelt energiát.

Mindez a költségek hosszú távú csökkentését eredményezheti mind az önkormányzat, mind a helyi vállalkozások számára, sőt akár a lakosság részére is előnyt, segítséget, megtakarítást jelenthet. Nem utolsó sorban pedig a megújuló energiaforrások teljes körű felhasználásával a környezet védelmét is szolgálja.

A városházán tartott év eleji egyeztetésen a projektben részt vevő felek elhatározták együttműködésüket – deklarálva a közös célokat –, és döntöttek az energiaközösség létrehozásához és működéséhez szükséges szakmai dokumentum, egy előzetes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!