Meg kell újítani

2023.02.15. 10:40

Meghatalmazásokat várnak a falugazdászok a kérelmekhez

Minden évben az egységes támogatási kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Így van ez Tolna vármegyében is.

Mauthner Ilona

Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat. A NAK falugazdászai az ügyintézés érdekében rövidesen felveszik a kapcsolatot az érintett gazdálkodókkal, hogy az új meghatalmazás rendelkezésre álljon a várhatóan áprilisban induló egységeskérelem-beadási időszakra.

A NAK arra kéri a gazdákat, hogy a minél gyorsabb ügyintézés érdekében ők is keressék a falugazdászokat, különösen akkor, ha telefonos elérhetőségük megváltozott, vagy azt nem adták meg korábban. Az új kamarai meghatalmazás a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljáráshoz szükséges, amennyiben a termelő a falugazdászt kéri meg, hogy helyette a kérelmeiket beadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!