Közgyűlés

2023.05.20. 13:00

Megalakult a Gazdasszonyok Tolna Vármegyei Gazdaköre

Megalakult a Gazdasszonyok Tolna Vármegyei Gazdaköre május tizenötödikén, hétfőn a szekszárdi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) épületében megtartott közgyűlésen.

B. M.

A fotón balra Nagyné Legény Ildikó, a Magosz Gazdasszony Tagozatának elnöke

Fotó: Makovics Kornél

Elnöknek Kővári Ildikót választották, a két elnökségi tag Városi Klára és Nyilasi Erika lett, valamint az alapszabályukat is elfogadták. 

Nagyné Legény Ildikó, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) Gazdasszony Tagozatának elnöke az alakuló közgyűlés előtt portálunknak elmondta, hogy múlt év végén döntöttek úgy, hogy a három éve Heves, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben már megalakult gazdaasszony tagozatokat országos szintűvé teszik: azóta sorra alakulnak ezek a csoportok. Mostanra már csak néhány vármegye van, ahol megalakulás előtt állnak, a tagozatoknak a Magosz, a magyar gazdák legnagyobb érdekvédelmi szervezete biztosítja az érdekképviseletet.

Fotó: Makovics Kornél

A legfontosabb célkitűzéseik közé tartozik a szakmaiság, a hagyományok őrzése, a Magyarok Kenyere programban való aktív részvétel, a társadalmi szerepvállalás és az értékek megőrzése. Tagjaik közé fogadnak bárkit, a leendő gazdasszonytól nem várják el, hogy  gazdálkodó legyen, csak mezőgazdasági érdekeltséggel is rendelkezhet, vagy csak a társadalmi szerepvállalás miatt is csatlakozhat hozzájuk.

A gazdasszonyok fő feladata közé tartozik, hogy a mezőgazdaságban, családi gazdaságban elvégzik az adminisztrációs és pénzügyi feladatokat, azon munkákat, amelyeket egy nő is könnyedén el tud látni. Hozzátette: a gazdasszonyok közül egyre többen üzemeltetnek gazdaságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!