Még újdonság a piacon a sárgabarack

2023.06.14. 14:15

Az árak mérséklődtek, de még mindig nagyon magasak

Színes volt a szerdai piac a megyeszékhelyen. Palántákból már kisebb volt a kínálat, ez is jelzi, hogy vége a szezonnak, már nem érdemes paprikát, paradicsomot ültetni, mert idő kell, mire összeszedi magát a szabadban a növény.

Mauthner Ilona

Újdonságként megjelent a piacon a kajszi, de még meglehetősen drága. (Beküldött fotó)

Cukorborsóból, sárgahüvelyű zöldbabból nagyobb volt a kínálat, és az áraik is mérséklődtek. A cukorborsó kilóját 1400 -1500 forintért, a sárgahüvelyű zöldbabot 2000 forintért kínálták.

Az idei kelkáposzta, karfiol kilóját 670 forintért, a lecsónak való paprikát 980 - 1500 forintért, a kovászolni való uborkát pedig 570 - 690 forint közötti áron kínálták, a kaprot hozzá - két-három szálat - 200 és 250 forintért.

Meggyből és cseresznyéből több volt, mint egy héttel ezelőtt. Érdemes végig járni a piacot, megnézni a kínálatot, mert az ár is változatosabb. Kilóját volt ahol 1600 forintért, volt ahol 2000-ért kínálták.

Az idei év nem kedvezett sem a meggynek, sem a cseresznyének, kevés van belőle, így érthető a magasabb ár. 

Az eper már eltűnt a piacról, viszont újdonság volt a hazai, korai sárgabarack. A szép nagy szemű változatát 2500, a kisebb szeműnek a kilóját 1800 forintért kínálták. Jellemzően pár szemet vettek belőle.

Virágpalántákból viszont még bőven volt kínálat, leginkább a szőlővirágot, vagy más néven begóniát vitték, darabjáért 100 forintot kértek.

Mézből is árultak a termelők, sőt akácmézet is láttunk, ebből is érdemes bespájzolni, mert idén nem nagyon lehet majd hozzájutni az igazi termelői, jó minőségű akácmézhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!