Értékelés

2023.09.18. 08:00

Kiemelkedő eredménnyel zárta az első fél évet a Vajda-Papír

A várakozásnak megfelelően kiemelkedő eredménnyel zárta az első fél évet Magyarország vezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír. Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. alapító-ügyvezetője az erősödő kereslettel, a cég növekvő hatékonyságával és a folyamatos innovációkkal, köztük a közületi üzletág erősítésével, valamint az energia- és alapanyagárak csökkenésével indokolta a bővülést. A Vajda-Papír 12,5 százalékkal több terméket értékesített, mint egy évvel korábban, és a termékek átlagos bruttó értékesítési árát 10 százalékkal tudta csökkenteni.

Teol.hu

Fotó: Fotó: vegeldaniel.com

2023. első fél évében a Vajda-Papír Kft. éves nettó árbevétele több mint 29 milliárd forint volt, míg konszolidált szinten ugyanez 27 milliárd forintot tett ki. Tavaly év végén a nettó árbevétel 53 milliárd forintot ért el, egy évvel korábban a féléves nettó árbevétel 21,5 milliárd forint, a konszolidált 18,6 milliárd forint volt – ismertette Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezető igazgatója a Budapesti Értéktőzsdén közzétett beszámoló legfontosabb eredményeit. Az első fél év alapján az idén kétszámjegyű növekedésre számítunk az eladott termékek volumenében, és 15%-os árbevétel növekedésre – tette hozzá. 2023 első fél évben 1,67 milliárd forint volt a konszolidált adózás előtti nyereség. Az erre az időszakra eső EBITDA 2,977 milliárd forintra nőtt a tavaly azonos időszaki 21 millió forintról.

A Vajda-Papír ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy 2022-ben csoportszinten megduplázta árbevételét a Vajda-Papír Csoport itthoni és norvégiai gyáraiban is. Magyarország piacvezető higiéniai papírgyártó vállalatcsoportjának forgalma tavaly óriásit nőtt, összforgalma meghaladta a 80 milliárd forintot, a norvégiai leányvállalaté pedig megközelítette a 20 milliárdot.

A teljes cikket a Duol.hu oldalon találja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!