Területfejlesztés

2023.10.14. 12:00

Tolna vármegyét is felkarolja a kormány

Jelentős változások előtt áll a területfejlesztés, ennek részleteit a szakterületért felelős Navracsics Tibor miniszter ismertette a Századvég által rendezett Vidék Konferencia 2023 rendezvényen – írja a Sonline.

Teol.hu

Forrás: Sonline.hu

A vidéki településeket jobb közszolgáltatásokkal kell ellátni, mert az ország alapvetően vidéken van, jelentette ki Navracsics Tibor. Kifejtette, hogy a hagyományos vármegyei területfejlesztési programok mellett nyitnak a nagytérségi összekapcsolódás erősítése felé is. Térségi szereplőkkel megkezdik az erre szolgáló munkát a Dél-Dunántúlon. Az a cél, hogy még az idén ősszel letegyenek a kormány elé egy komplex fejlesztési programot erre a régióra vonatkozóan. 

– A Baranya, Somogy és Tolna vármegyéket tömörítő régióra azért esett a választás, mert a Dél-Dunántúl a rendszerváltás utáni politikai és gazdasági folyamatok nagy vesztesének számít – indokolta Navracsics Tibor. Külön figyelmet fordítanak az itteni kis- és középvárosok támogatására, valamint a falvak népességmegtartó erejének növelésére.

A cikk folytatásáért kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!