Jótékonyság

2023.11.15. 13:30

Háromezer idősgondozásban élő embert lát el egy évig higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vajda-Papír MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Fő utcai Gondviselés Házában működő idősotthon lakói vették át a szeretetszolgálat központjában szerdán.

Teol.hu

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezető igazgatója az adományok átadásán (Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Vajda-Papír Kft.)

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezető igazgatója az adomány átadásakor a közlemény szerint elmondta: 

a cég eddig is kiemelten kezelte a társadalmi felelősségvállalást, különös tekintettel a szociálisan rászoruló emberek támogatását. 

Nemes célnak nevezte az idősek, elesettek megfelelő színvonalú ellátását, ami egyben az emberi méltóság megőrzéséhez is hozzájárul.   

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vajda-Papír közötti együttműködés 2020-ban kezdődött.  

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezető igazgatója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bem rakparti épülete előtt
Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Vajda-Papír Kft.

A közleményben idézték Kozma Imrét, aki hangsúlyozta: a kereszténységet élővé, vonzóvá a karitatív cselekedetek teszik. 

A cselekvő hazafiság azt jelenti, hogy felelősek vagyunk egymásért, a szűkebb és tágabb közösségért. Oly nagy szükségünk lenne erre a mindennapokban

– mondta.   

Beszélt arról is, hogy egy társadalom értékrendjét minősíti, hogy miként gondoskodik a gyermekekről, idősekről, szegényekről. „A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden rendelkezésére álló eszközzel e társadalmi értékrend javításán fáradozik. Szeretnénk megmutatni a világnak, hogy a szeretet hatékony tékozlása az egyetlen helyes út a segítséget várók felé” – fogalmazott.   

Kozma Imre elmondta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra törekszik, hogy az idős emberek minél tovább maradhassanak saját környezetükben. Ennek érdekében vezette be Magyarországon elsőként a házi gondozás mellett a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást és indította el az elzárt tanyákon élőket látogató tanyagondnoki szolgálatát. Országszerte 27 bentlakásos és 7 nappali intézményben, valamint házi segítségnyújtással, jelzőrendszeres házi gondozással és önkénteseik segítségével mintegy 2700 idős ember gondos ápolását végzik naponta – áll a közleményben.   

A 24 éve családi vállalkozásként alakult Vajda-Papír jelenleg csoportszinten mintegy 700 munkavállalót foglalkoztat – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!