Termelői piac

2023.11.15. 12:30

Szerdai piacnap, vásárlók nélkül

Furcsa látvány volt a szerdai piacnap, bőséges választék mellett, alig akadt vásárló. Aki elment a piacra az is inkább csak nézelődött, panaszkodtak is az eladók.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció (Fotó: M. D.)

Pedig paprikából, burgonyából, zöldségekből volt bőven. A karfiolt most kilóra – nem darabra, mint korábban – adták, volt ahol 580, volt ahol 680 és volt ahol 800 forintért, pedig a minőség mindenhol kiváló volt. Volt padlizsánból, karalábéból, kelkáposztából, káposztából, paradicsomból, feketeretekből, újhagymából is választék. 

A gyümölcsök közül a birs volt újdonság, illetve a naspolya, de lehetett szőlőt, almát, körtét is vásárolni. Az ár változatos volt, a legdrágább – 1500 forint kilós áron – a szőlő volt. A birsalmáért 750 forintot kértek. 

A vásározók zúgolódtak a kevés érdeklődő miatt, mint mondták, nem érdemes nekik így Szekszárdra jönni piacnapon, még Bonyhádon, Pakson is nagyobb a vásárlási kedv, nem is beszélve Bajáról, ahol van vásárló bőven. Pedig az időjárás sem volt rossz szerdán, és még csak a hónap közepén járunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!