Ingatlan

2023.12.28. 11:30

Döbröközön, Hőgyészen és Kocsolán találhatók a legolcsóbb lakások

Döbröközön, Hőgyészen és Kocsolán árulták a legolcsóbb Tolna vármegyei ingatlanokat a múlt évben, 2022-ben. Döbröközön családi házakat adtak el, egy-egy ingatlan átlagára negyvenkétezer forint volt négyzetméterenként.

Brunner Mónika

Döbröközön, Hőgyészen, Kocsolán árulták a legolcsóbb Tolna vármegyei ingatlanokat a múlt évben

Fotó: Makovics Kornél

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Döbröközön, Hőgyészen és Kocsolán jutottak hozzá a legolcsóbb Tolna vármegyei ingatlanokhoz új tulajdonosaik. 

A Dombóvárhoz közeli településen, Döbröközön voltak a legolcsóbbak az ingatlanok 2022-ben, ez a Tolna vármegyei település végzett az első helyen. Döbröközön a múlt évben családi házakat adtak el, egyenként átlagosan negyvenkétezer forintos négyzetméter áron. Ez alapján tehát egy száz  négyzetméteres döbröközi családi ház négymillió-kétszázezer forintba került. Döbröközön a KSH-adatok szerint az idei év elején több mint ezernyolcszázan laktak. 

A második legolcsóbb ingatlanokkal rendelkező település a múlt évben Hőgyész volt. Az adatok szerint a lakások átlagára ötvennégyezer forint volt négyzetméterenként a kétezer-hatszáz fős lakosú Tamási járásban fekvő nagyközségben. Száz négyzetméteres hőgyészi házat így ötmillió-négyszázezer forintért vehetett új tulajdonosa. Ha az ingatlan feleméretű  volt, akkor közel hárommillió forintért juthatott hozzá a vevő a lakásához. 

Kocsola település végzett a harmadik helyen a legolcsóbb ingatlanok tekintetében. Kocsolán átlagosan hatvannyolcezer forintos négyzetméteráron adtak el családi házakat múlt évben.  A Dombóvári kistérségben fekvő községben a múlt évben ezerkétszáztizen laktak. 

Szakály végzett a negyedik helyen hetvenötezer forintos négyzetméterárával. Az ötödik helyre Kölesd futott be nyolcvanháromezer forintos négyzetméteráraival. A hatodik helyen Iregszemcse, a hetedik helyen Pincehely, a nyolcadik helyen Harc, a kilencedik helyen Szedres, a tizedik helyen Gyönk végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!