Döntöttek

2023.12.01. 11:37

Készülhetünk a jövő évi Bátaszéki Bornapokra

Megtartják jövőre is a Bátaszéki Bornapokat, miután a képviselők egy ellenvetéssel jóváhagyták a következő évi rendezvényprogramot a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen. Az anyagi forrásokat az önkormányzat rendeli hozzá a rendezvényekhez, számolt be a döntésről a BátaszékMost hírportál.

Mauthner Ilona

2022-es Bátaszéki Bornapok (beküldött kép)

Jövőre is színes programkínálattal készül a város a lakóinak. Többek között lesz majális, pünkösdi rétesfesztivál, színházi előadások, játszóházak, versváros a költészet napján, valamint 70 éven felüliek karácsonya, adventi forgatag és még sok minden más.

Döntés született a jövő évre vonatkozó étkeztetési térítési díjakról is. A bölcsődések után 700, az óvodások után 816 forintot, plusz az áfát kell megfizetni fejenként és naponta.

A bölcsődei és óvodai diétás ebéd 606 forintba kerül, plusz az áfa. Az általános iskolai tanuló egésznapos étkezése 1017 forintba, általános iskolai tanuló ebédje vagy diétás ebédje pedig 610 forintba kerül, plusz az áfát is meg kell fizetni, január 1-jétől. Az emelkedés nem jelentős, maximum néhány tíz forint, amit a nyersanyag beszerzési árak növekedése indokol.

A képviselők más gazdasági döntést is hoztak. A Máriahilf, azaz a bátaszéki Segítő Szűz Kápolna tető- és toronyszerkezet helyreállítására nyújtott be pályázatot a Bátaszéki Római Katolikus Plébánia.  A szükséges önrész nem áll teljes egészében a plébánia rendelkezésére, ezért az önkormányzat 300 ezer forint támogatást biztosít erre a célra. 

A közeljövőben elkezdődhet az orvosi rendelővel szemben található épület bontása is, miután a testület kiválasztotta a kivitelezőt. A tervek szerint a Kossuth utca 49. szám alatti ingatlanon parkolót építenének ki, amely normalizálná a rendelő körüli kaotikus közlekedési helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!